Alrune Rod var det største og bedste psykedeliske syrerock orkester Danmark nogensinde har haft. Orkesteret blev dannet i 1968 og blev opløst i 1975, for så atter at genopstå flere gange igennem de næste 35 år.

I 1968 mødte Leif Roden gruppen Beauty Fools hvor bla. a. Flemming Giese Rasmussen, Kurt Paster Ziegler og Claus From spillede, Beauty Fools var kendt for nogle gevaldige syrede koncerter og happenings sammen med kunstneren Maler-Hans, men var klar til at prøve noget nyt. Leif Roden havde været sanger i The Stomps som var gået i opløsning, så derfor besluttede de sig for at danne et helt nyt orkester, Alrune Rod.
Musikerne var hermed : Leif Roden, sang, bas og guitar, Flemming Giese, guitar og sang ,
Kurt Paster Ziegler, orgel og    Claus From, trommer.
D. 4. januar 1969 havde Alrune Rod premiere og deres første indspilning blev single pladen 'Pigen På Stranden' skrevet af Laus Bengtsson og Bent Birkholm og på bagsiden Tæl Aldrig I Morgen Med af Leif Roden. Leif havde svært ved at acceptere nummeret Pigen På Stranden, men blev til sidst overtalt, hvad han sikkert ikke fortrød da singlen blev en milepæl i dansk musik. Ret hurtig derefter blev den første LP udgivet med titlen 'Alrune Rod' pladen blev en stor succes og solgte omkring 12000 eksemplarer. Efter en række koncerter, bla.a. Stakladen i Aarhus d. 9. nov 1969
og en koncert fra 1. marts 1970 i Radioens Koncertsal, bliver deres anden LP indspillet og udkommer i 1970, pladen hedder 'Hej Du' en fantastisk plade der kun indeholder 3 numre, Du Taler Og Si`r, Hej Du og Perlesøen som er en fantastisk smuk rejse ind i underbevidstheden hvor alt går op i en højere enhed.
På dette tidspunkt var der flere ting der var begyndt at skride fra hinanden, og det endte med at
Flemming Giese Rasmussen, Kurt Paster Ziegler og Claus From forlod orkestret.

Herefter blev Karsten Høst, Ole Poulsen og Peter "Lübber" Nielsen nu en del af Alrune Rod, de kom alle fra bandet
R & B Section, Peter "Lübber" Nielsen var dog kun med i kort tid.
Leif Roden,
Karsten Høst og Ole Poulsen kan her høres sammen første gang de i 1970 øvede sammen.
I 1971 er Kenneth Kjær Carter også kommet med på guitar.

1972 kommer så Alrunens tredje LP 'Alrune Rock' med den ny besætning - Leif Roden, Ole Poulsen, Karsten Høst, Frank Lauridsen, Hvide, Kurt Paster Ziegler, Bent Hesselmann og Thomas Offer. Nu gik det efterhånden så godt at Alrune Rod lavede deres eget pladeselskab Mandragora, de første plader var udsendt på Sonet, herefter kunne de selv bestemme alt omkring deres udgivelser og i 1973 kom så deres første Mandragora LP 'Spredt For Vinden' igen en fantastisk plade med virkelig flotte numre. Mikael Miller var nu kommet med og på pladen medvirkede desuden Karsten Høst, Ole Poulsen, Leif Roden, Jesper Nehammer, Palle Mikkelborg og Ivan Oehlenschler. Fra en ukendt koncert i 1973 kan her høres 'Jeg Tænker Så Tit På' og 'Ikke Forstyrre'. 1973 var også året hvor 'Alrune Rock' udkom i en engelsksproget version, måske havde Alrunen en drøm om at slå igennem i udlandet, for allerede i januar 1974 gav de koncert på Fabrik i Hamburg, her blev flere af sangene sunget på engelsk, der blev ligeledes arbejdet på koncerter i Holland, men desværre blev de aldrig til noget.
Sidst på året i 1974 blev Alrune Rods anden Mandragora LP udgivet '4-Vejs' ´her fandt man 7 numre der var noget anderledes end de mere syrede på de første plader, men det var stadig virkelig flotte stykker musik. Her var også Torben Andersen og Tom Lundèn med.

Utallige gange havde Alrunen spillet i HIPS i Hvidovre og den 7. marts 1975 spillede de der for sidste gang, koncerten blev optaget og kan høres her. Sidst i marts mdr. tog Alrune Rod på en afskeds turné hvor de bla. a. spillede i Ørstedspavillonen i Rudkøbing onsdag d. 26. marts 1975. 3 dage senere d. 29. marts blev deres tredje og sidste Mandragora LP 'Tatuba Tapes' optaget på Klub Tatuba, hvor Kurt Paster Ziegler igen er med  ligeledes Tom Lundèn og Torben Andersen.
Alrune Rod gik hermed i opløsning, en fantastisk epoke var slut, Alrune Rod var fortid, ville man nogensinde kunne høre en koncert med dem igen....efter en del år så blomstrede Alrunen atter.

Fra 1973 til 1976 kørte Leif Roden sideløbende et 'fritids band' der hed Kalechen, som bestod af Finn Jensen sang og guitar,
Flemming Ostermann  guitar, Jens Breum trommer, Jesper Nehammer, Jens Hack og Anders Gaardmand sax, de kaldte sig  'All days sleepers' Torben Andersen, hammondorgel og Leif Roden bas. Bandet spillede mest i Huset i Magstræde og Saltlageret.
Leif Roden udgiver i 1980 solo LPen 'Roden' Leif havde samlet flere af de gamle medlemmer af Alrune Rod, Ole Poulsen guitar, Mikael Miller guitar, Torben Andersen hammondorgel, desuden var
Jens Breum og Jeppe Reipurth med på trommer samtidig. Bandet spillede meget på Musikcafeen.

I 1985 trak det igen i Leif og han fik arrangeret en række jobs rundt i landet. Her var konstellationen nu noget anderledes, igen var det Jens Breum og Jeppe Reipurth på trommer samtidig, Ole Poulsen guitar, men ikke Torben Andersen på orgel, men i stedet Flemming Steen Pedersen keyboards ( Yamaha DX7, Roland JX8P og Minimoog ) Mikael Miller var heller ikke med mere.
Der efter var der
en lang pause til 1994 hvor Michael Falck fik Alrune Rod samlet igen til en reunion koncert på Oure højskole, her var Torben Andersen med igen på hammondorgel og Mikael Miller var også med igen på guitar, samme besætning stod også på scenen i 1995 på Langelandsfestivalen.

I november 2001 indspillede Alrune Rod Cd'en, Live i Aalborg på Fedtebrød i Aalborg og det blev samtidig starten
på en gendannelse af Alrune Rod efter 26 år med de store navne fra dengang.
Leif Roden, bas og sang, Ole Poulsen, guitar, Mikael Miller, guitar og sang, Torben Andersen, orgel, Anders Gaardmand tenorsax og Jens Breum, trommer.
9 helt fantastiske år blev det til, med mange flotte koncerter bla. a. på Nibe Festivalen, Loppen Christiania, Hillerød Slotsbio,
Stars i Vordingborg, Dexter Odense, Industrien Aarup, Torvet i Roskilde og mange gange på hjemme banen Amager Bio.

Desværre måtte Alrune Rod melde afbud til
HIPS40 Festivalen i august 2009, Leif var blevet syg, men fik det bedre igen og en ny koncert i Amager Bio skulle finde sted 29. januar 2010, men endnu engang måtte der aflyses, Leif var igen syg.
Jeg hørte fra Leif et par gange i påsken, hvor han kunne fortælle at det gik fremad og han havde det godt....
                                                                  
Mandag d. 3. maj 2010 kom chokket som lyn fra en klar himmel, Leif Roden var sovet ind.
En æra er slut, Alrune Rod er uigenkaldelig og definitiv fortid. Her på siden kan man mindes det største
psykedeliske syrerock orkester Danmark nogensinde har haft.